1 Snijd uit het deeg 4 schijven van ongeveer 8 cm diameter. Prik in het deeg met een vork.
2 Haal het groene topje uit de tomaat en maak een kruisinsnijding onderaan de tomaat. Leg de tomaat gedurende 10 seconden in kokend water. Leg ze nadien onmiddellijk in ijskoud water en pel ze.
3 Snijd de tomaten in 4 en haal de zaden eruit. Verdeel de tomaten over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
4 Plet de lookteentjes en verdeel ze samen met de takjes tijm over de tomaten. Kruid ze met peper en zout.
5 Schuif de tomaten in de voorverwarmde oven op 100°C gedurende 50 min.
6 Maak de sardienen schoon en kijk na of al de schubben weg zijn.
7 Leg droge bonen over de 4 taartdegen en bak ze gedurende 7 à 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
8 Neem de droge bonen weg en bedek de taartjes met de tomaten. Leg er de sardienen bovenop en besprenkel met bakolie, look en tijm.
9 Kruid met peper en zout. Schuif ze nog 6 à 7 minuten in de oven onder de grill of leg ze op de barbecue onder een deksel.1
0 Serveer met een salade.
Taartje met geconfijte tomaten en sardienen is een recept van Solo Open Kitchen