Blini’s met gerookte zalm

4
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de melk met de gist en de suiker.
  • 2 Doe de bloem in een mengkom, maak een kuiltje en giet de melk, de gesmolten Solo (lauw) en de eigelen in het kuiltje. Meng alles tot een glad beslag. Laat dit
  • 3 ongeveer 20 minuten rusten onder een doek.
  • 4 Klop de eiwitten en het zout stevig op in een goed ontvette mengkom.
  • 5 Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag.
  • 6 Verhit een pan met een antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en maak kleine pannenkoekjes van 5 à 6 cm diameter tot het beslag op is. Voor hapjes maak je
  • 7 kleinere blini’s, als voorgerecht wat grotere.
  • 8 Kruid de zure room met peper en een weinig zout.
  • 9 Knip de tuinkers af en verdeel dit over de lauwe blini’s. Verdeel de gerookte zalm over de blini’s en schep er telkens wat zure room op. Werk af met de zalmeitjes 1
  • 0 en dien op.

Blini’s met gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Mikado Blinis
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse blini’s
25 min-
Bekijk recept
Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm
20 min Snack
Bekijk recept
(Zoete) Blinis
25 min- Nagerecht
Bekijk recept