scampi's op spaanse wijze

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De scampi’s pellen. De tomaten pellen en ontpitten, alleen het vruchtvlees gebruiken.
  • 2 Look en sjalotjes pellen.
  • 3 De boter bruinen op een middelmatig vuurtje.
  • 4 Sjalotjes toevoegen.
  • 5 Tenen look persen en toevoegen.
  • 6 Lichtjes bruinen en dan de scampi’s toevoegen.
  • 7 Scheutje sherry toevoegen.
  • 8 Kruiden met curry, paprika, zout en veel peper.
  • 9 De tomaten toevoegen en drie koffielepels tomatenpuree. 1
  • 0 Goed roeren en zachtjes laten sudderen. 1
  • 1 Als het zaakje goed doorkookt de room toevoegen, proeven en desgewenst wat suiker bijvoegen. Je kan dit gerecht verfijnen met groene en rode pepers en er een slaatje bij opdienen. 1
  • 2 De scampi’s opdienen met stokbrood of ongepelde rijst en een glas koele witte wijn!

scampi's op spaanse wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept