Chinese garnalensoep

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 1 dl water aan de kook. Doe er de vermicelli bij. Neem van het vuur, dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan. Spoel de vermicelli dan onder de koudwaterkraan en laat goed uitlekken.
  • 2 Snipper het wit van de lente-uitjes. Fruit het glazig in de arachideolie. Voeg er de gemberwortel aan toe. Roerbak 2 minuten.
  • 3 Pel de scampi's. Doe de pellen bij de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht sudderen.
  • 4 Zeef de bouillon. Voeg er de scampi's, de sojasaus en de sherry aan toe. Laat 3 minuten goed doorwarmen. Doe er de vermicelli bij. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • 5 Verdeel de hete soep over kommetjes en werk elke portie af met een paar druppeltjes sesamolie en het gesnipperde groen van de lente-uitjes.

Chinese garnalensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse garnalensoep met sherry
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)
15 min
Bekijk recept
Romige garnalensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise garnalensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept