Gebakken scampi

10
50 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal.
  • 2 Meng 1 dl olijfolie met de knoflook, gember en het limoensap.
  • 3 Leg de scampi in de marinade en laat afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een antikleefpan met dikke bodem.
  • 5 Doe de scampi met de marinade in de hete olie en bak ze op een hoog vuur mooi roze.
  • 6 Bestrooi met fleur de sel en peper, doe de basilicumblaadjes erbij en bak nog 1 minuutje.
  • 7 Dien de scampi met de basilicumblaadjes op in een aperitiefschaaltje met prikker.

Gebakken scampi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept