Zoek
Gebakken scampi
10
50 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
20 scampi
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember, geraspt
1/2 limoen, enkel het sap
10 blaadjes basilicum
1,5 dl olijfolie
1/2 kl fleur de sel
versgemalen peper
Bereiding
1
Pel de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal.
2
Meng 1 dl olijfolie met de knoflook, gember en het limoensap.
3
Leg de scampi in de marinade en laat afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast.
4
Verhit de rest van de olie in een antikleefpan met dikke bodem.
5
Doe de scampi met de marinade in de hete olie en bak ze op een hoog vuur mooi roze.
6
Bestrooi met fleur de sel en peper, doe de basilicumblaadjes erbij en bak nog 1 minuutje.
7
Dien de scampi met de basilicumblaadjes op in een aperitiefschaaltje met prikker.
Gebakken scampi is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept