Blinis met zalm

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de yoghurtsaus: voeg de fijngehakte bieslook aan de yoghurt toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Plaats in de koelkast.
  • 2 Voor de blinis: meng in een kom de bloem, eieren en melk en klop tot een glad mengsel. Hak de look fijn en voeg dit samen met de fijngehakte peterselie aan het blini-mengsel toe.
  • 3 Snij de gerookte zalm in reepjes. Snij de courgette in dunne sliertjes. Laat goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan en bak de courgettesliertjes 2 minuten.
  • 4 Laat wat Solo Vloeibaar in een (blini)pan smelten en doe er een schepje van het blini-deeg in. Wanneer de ene kant mooi bruin is gebakken (circa 2 minuten), draai dan de blini om met een spatel en bak de andere kant ook bruin. Herhaal dit totdat het deeg op is.
  • 5 Dresseer de blinis met de zalmreepjes, courgettesliertjes en yoghurtsaus. Decoreer met een blaadje basilicum. Serveer de olijven erbij.

Blinis met zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Mikado Blinis
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse blini’s
25 min-
Bekijk recept
Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm
20 min Snack
Bekijk recept
(Zoete) Blinis
25 min- Nagerecht
Bekijk recept