1 Verwijder het pantser van de scampi, maar laat het staartje er aan.
2 Maak met een scherp mesje een inkeping op de rug van de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal. Spoel de scampi onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier.
3 Snijd de citroen in 2 en pers 1 helft uit over de scampi.
4 Hak de teentjes knoflook en de peterselie fijn, snijd de zongedroogde tomaten in twee.
5 Verhit 1 el olie in een antikleefpan, voeg er 1 el solo aan toe en bak hierin de scampi mooi roze, ongeveer 4 minuten, voeg ook de knoflook toe, kruid met pezo.
6 Leg de scampi op warme, liefst diepe borden of kommen.
7 Voeg nu de overige olie, solo,peterselie en de stukjes tomaat toe aan de saus, laat even opwarmen.
8 Overgiet de scampi met de saus en dien op met een stukje vers stokbrood en partjes citroen.