Waterzooi van bier en vis

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Selder en preiwit fijnhakken. De ajuin in schijfjes snijden en toevoegen
  • 2 Een soepketel met boter insmeren, en de groenten er in leggen, in een uniforme laag.
  • 3 Snij de vis in moten en leg die er op. Met peper en zout kruiden. Voeg er 50 cl wit bier aan toe, en evenveel water. Voeg er de rest van de boter en de bouquet garni aan toe. Plaats het deksel op de pan en breng aan de kook.
  • 4 Neem de vis er uit, zodra hij gaar is, en leg hem op een warme schotel. Neem het bouquet garni er ook uit. Mix de soep, of beter, haal ze door de draaizeef.
  • 5 Bind de soep met een eigeel en melkroom. Controleer het kruiden.
  • 6 Suggesties voor het opdienen:
  • 7 Leg in elk boord een schijfje geroosterd brood, leg er de vismoten op en giet er de soep over. Versier met citroenschijfjes.

Waterzooi van bier en vis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept