Garnaalkroketten

4
120 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel eerst de garnalen, houd de koppen en karkassen bij.
  • 2 Warm de melk op met de koppen karkassen van de garnalen en laat dit een tiental minuten zachtjes trekken. Zeef de melk en houd warm.
  • 3 Week ondertussen de gelatineblaadjes in ijskoud water.
  • 4 Smelt de boter in een pannetje en voeg er de bloem aan toe onder voortdurend roeren, laat dit even verder warmen tot er zich een biscuitgeur verspreidt. Voeg dan al roerende met een garde geleidelijk aan de warme melk toe. Laat de saus indikken terwijl je voortdurend roert om aanzetten te vermijden. Meng er van het vuur de eierdooiers en de gelatine onder en tot slot de garnalen. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  • 5 Stort de garnalenpasta uit in een met huishoudfolie bedekte schaal en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Stort de garnalenpasta uit en verdeel in porties. Vorm de kroketten met de hand en wentel ze achereenvolgens door de bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel.
  • 7 Fruit de kroketten op 170°C in een frituurpan en laat goed uitlekken.
  • 8 Serveer met gepelde garnalen, gefruite krulpeterselie en citroenpartjes.

Garnaalkroketten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm- en garnaalkroketten
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnaalkroketten
240 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnaalkroketten
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Belgische - Oostendse - Garnaalkroketten
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Zalm- en garnaalkroketten
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnaalkroketten
240 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnaalkroketten
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Belgische - Oostendse - Garnaalkroketten
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept