2 We snijden de vis in kleine blokjes. We schillen de gember en raspen deze onder de vis. We hakken vervolgens de koriander fijn en versnijden het cayennepepertje. We voegen alles bij de blokjes vis en kruiden met peper.
3 We pletten het geheel fijn en voegen de room en het eiwit van twee eieren toe. Je kan dit eventueel met een keukenrobot doen. We brengen indien nodig nog op smaak met peper en zout en rollen er balletjes van.
4 echt eens maken, heerlijk is dit recept!!
5 We brengen ondertussen een halve liter water met een blokje visbouillon in aan de kook. Wanneer het water kookt zetten we het vuur op een lage stand en pocheren er de visballetjes in. pocheren betekent de visballetjes gedurende twee minuten met een zeef onder net niet kokend water te dompelen.
6 Currysaus:
7 We brengen 25 cl melk aan de kook. We voegen een klontje boter, een blokje visbouillon en enkele eetlepels currypoeder toe. We dikken de saus al roerend in met enkele eetlepes maïszetmeel.
8 We serveren de gepocheerde visballetjes met gekookte rijst en de currysaus. We garneren met enkele plukjes koriander