Visballetjes in currysaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Visballetjes:
  • 2 We snijden de vis in kleine blokjes. We schillen de gember en raspen deze onder de vis. We hakken vervolgens de koriander fijn en versnijden het cayennepepertje. We voegen alles bij de blokjes vis en kruiden met peper.
  • 3 We pletten het geheel fijn en voegen de room en het eiwit van twee eieren toe. Je kan dit eventueel met een keukenrobot doen. We brengen indien nodig nog op smaak met peper en zout en rollen er balletjes van.
  • 4 echt eens maken, heerlijk is dit recept!!
  • 5 We brengen ondertussen een halve liter water met een blokje visbouillon in aan de kook. Wanneer het water kookt zetten we het vuur op een lage stand en pocheren er de visballetjes in. pocheren betekent de visballetjes gedurende twee minuten met een zeef onder net niet kokend water te dompelen.
  • 6 Currysaus:
  • 7 We brengen 25 cl melk aan de kook. We voegen een klontje boter, een blokje visbouillon en enkele eetlepels currypoeder toe. We dikken de saus al roerend in met enkele eetlepes maïszetmeel.
  • 8 We serveren de gepocheerde visballetjes met gekookte rijst en de currysaus. We garneren met enkele plukjes koriander

Visballetjes in currysaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tarly met exotische kalkoencurry
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene curry met garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jasmijnrijst met pittige gele viscurry
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kormaschotel uit India
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Kruidige visballetjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept