Pladijs met champignons

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 2 Borstel de champignons schoon en haal de steeltjes van dechampignons en snij die in heel kleine blokjes.
  • 3 Snipper de knoflook en de sjalotjes en rist de tijmblaadjes van het takje.
  • 4 Stoof de sjalot en knoflook in een weinig solo, voeg er de stukjes champignon en tijm aan toe, kruid met pezo.
  • 5 Roerbak tot het mengsel droog is en besprenkel dan met wat citroensap en de gehakte peterselie.
  • 6 Besprenkel de champignonshoedjes eveneens met citroensap.
  • 7 Vul de hoedjes met de gebakken champignonmengeling.
  • 8 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg hierin de champignonhoedjes.
  • 9 Laat 15 minuten garen in de oven.1
  • 0 Dep de pladijzen droog met keukenpapier.1
  • 1 Bak ze in flink wat solo, 3 minuten aan elke kant, kruid met pezo.1
  • 2 Leg de vis op zeer warme borden, en serveer met de champignonhoedjes en gebakken aardappeltjes.1
  • 3 Tip: eventueel het braadvet van de vis deglaceren met een weinig citroensap, even laten koken en over de vis sausen.

Pladijs met champignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Vissoep
Voorgerecht
Bekijk recept
Goujons van pladijs met tartaarsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pladijs (schol) met bospaddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept