kabeljauwhaasje met witloofstamppot

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 kook de aardappelen gaar engiet ze faf
  • 2 snijd het schoongemaakte witloof in stukjes, besprenkel met citroensap en stoof
  • 3 aan in boter
  • 4 prak de aardappelen met de eidooiers, 50 gr boter en het gestoofde witloof met een beetje van het kookvocht
  • 5 kruid naar smaak met peper en zout, nootmuskaat en de helft van de citroentijm
  • 6 houd warm
  • 7 doe de sjalotsnippers met witte wijn, visfumet, en de resterende citroentijm en de laurierblaadjes in een pannentje aan de kook
  • 8 lkaat inkoken tot 1/3 en doe daarna de room bij
  • 9 dep de kabeljauwhaasjes droogen bak ze op velkant eerst inde rest van de boter1
  • 0 verdeel de stamppot over voorverwarmde borden en leg er de kabeljauw mooi bovenop1
  • 1 haal de laurierblaadjes uit de saus en mix ze dan met de koude boter1
  • 2 lepel de saus rond het gerechtje1
  • 3 werk af met een paar frisse kruiden zoals takje bieslook of peterselie of dragon

kabeljauwhaasje met witloofstamppot is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Witloofstamppot
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Witloofstamppot met gepocheerd ei
0 min
Bekijk recept

Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept