Zoek
kabeljauwhaasje met witloofstamppot
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 st kabeljauwhaasje met vel van ong 100 gr elk
4 st geschilde bloemige aardappelen
8 kleine stronkjes witloof
25 gr boter e,n sap van 1 citroen
1 dl gevogeltefond en 2 eidooiers
100 gr boter, peper zout en nootmuskaat
20 gr citroentijm en 2 fijngesnipperde sjalotten
1 dl witte wijn en 2 dl visfumet
2 st laurierblaadjes en 2 dl room en 100 gr koude boter
Bereiding
1
kook de aardappelen gaar engiet ze faf
2
snijd het schoongemaakte witloof in stukjes, besprenkel met citroensap en stoof
3
aan in boter
4
prak de aardappelen met de eidooiers, 50 gr boter en het gestoofde witloof met een beetje van het kookvocht
5
kruid naar smaak met peper en zout, nootmuskaat en de helft van de citroentijm
6
houd warm
7
doe de sjalotsnippers met witte wijn, visfumet, en de resterende citroentijm en de laurierblaadjes in een pannentje aan de kook
8
lkaat inkoken tot 1/3 en doe daarna de room bij
9
dep de kabeljauwhaasjes droogen bak ze op velkant eerst inde rest van de boter1
0
verdeel de stamppot over voorverwarmde borden en leg er de kabeljauw mooi bovenop1
1
haal de laurierblaadjes uit de saus en mix ze dan met de koude boter1
2
lepel de saus rond het gerechtje1
3
werk af met een paar frisse kruiden zoals takje bieslook of peterselie of dragon
kabeljauwhaasje met witloofstamppot is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Witloofstamppot
35 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Witloofstamppot met gepocheerd ei
0 min
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept