1 Was de aardappelen grondig en breng ze aan de kook in koud, gezouten water, giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze uitstomen. Snijd de aardappelen in plakjes wanneer ze wat afgekoeld zijn.
2 Snijd de shiitakes in schijfjes.
3 Verwijder de kern van het witloof en snijd het witloof grof.
4 Snipper de sjalotjes fijn. Breng de sjalot, de visbouillon en de witte wijn aan de kook en laat inkoken tot de helft. Voeg de light room toe en laat licht inkoken.
5 Spoel de waterkers en snijd de steeltjes af.
6 Verhit wat Solo in een pan en bak hierin de aardappelplakjes tot ze beginnen kleuren. Voeg de shiitakes en het witloof toe en laat alles mooi bakken in de pan. Kruid met peper van de molen en zeezout.
7 Bak vervolgens de zalmfilets in een pan met antiaanbaklaag met een weinig Solo, ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde, de zalm moet vanbinnen nog mooi roze zien, zet het vuur vervolgens uit en laat de zalmfilets nog even nagaren, kruid met peper en zout.
8 Doe de waterkers in een mixbeker of een blender en overgiet met de kokende saus, mix alles grondig en zeef. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de saus over de borden, schik de groenten in het midden van de borden en leg er de zalmfilets op.
Kort gebakken zalmfilet, aardappeltjes is een recept van Solo Open Kitchen