garnalenspiesjes met tomatenlooksaus

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de houten spiesjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
  • 4 Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  • 5 Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan. Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren. Keer ze halverwege.
  • 6 Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder alufolie.
  • 7 Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat.
  • 8 Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 9 Schep de saus over de garnalenspiesjes en Serveer.

garnalenspiesjes met tomatenlooksaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Citroengras-garnalensaté
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenspiesjes
20 min -
Bekijk recept
Garnalenspiesjes met tomaat-paprikadressing
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenspiesjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept