Zoek
Kabeljauwhaasje met gebraiseerde sla
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kabeljauwhaasje, /- 700 gr
3 kroppen sla, best ijsberg
2 sjalotjes, fijngesnipperd
150 gr dungesneden gerookt spek
2 dl visfumet
1 dl goede rode wijn
hoeveboter
olijfolie
bieslook, fijngesnipperd
nootmuskaat
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Kuis de sla en snij grof.
2
Laat de visfumet en de rode wijn samen met 1 fijngesnipperd sjalotje tot 1/3 inkoken.
3
Voeg op de rand van het vuur enkele klontjes hoeveboter toe, roer tot een gladde saus (monter au beurre).
4
Wikkel het spek rond de kabeljauwhaasjes, kruid met pezo.
5
Bak de kabeljauwhaasjes gaar in olijfolie.
6
Stoof het andere sjalotje gaar in wat olijfolie, voeg de grof gesneden sla toe, kruid met pezo en nootmuskaat.
7
Dresseer wat uitgelekte sla op warme borden, leg er de kabeljauwhaasjes bovenop.
8
Nappeer met de saus en bestrooi met de fijngesnipperde bieslook.
9
Dien op met aardappelpuree of gekookte aardappelen.
Kabeljauwhaasje met gebraiseerde sla is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tropische kip salade
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min
Voorgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept