Krokantje van scampi

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de scampi en verwijder de darmkanalen en de pantsers, maar niet de staarten. Marineer de scampi samen met de vissaus, het zout, de peper en de suiker. Leg ze vervolgens in het losgeklopte eiwit. Meng het paneermeel en de kokosnoot onder de sesamzaadjes en voeg de scampi toe aan deze mengeling. Bak de scampi in een frituurpan op 180° C tot ze goudgeel zijn en serveer ze met de zoetzure saus. Voor de saus:
  • 2 Kook het water met de suiker gedurende ongeveer een kwartier, tot de suiker gekaramelliseerd is. Voeg vervolgens het sap van de limoenen en de chilisaus eraan toe en laat nog 5 minuten koken op een zacht vuurtje.

Krokantje van scampi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Krokantje van groenten met wasabi
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chocoladekrokantjes met eendenlever
Snack
Bekijk recept
Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie
Voorgerecht
Bekijk recept