Scampi met caramel ‘aigre-doux’

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de suiker smelten in een pan, maar zorg ervoor dat hij niet kleurt. Blus met ciderazijn en laat opkoken. Voeg blanke fond toe en laat inkoken tot 1/
  • 3
  • 2 Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Laat ze 10 minuten trekken in de aigre-doux reductie (suikermengsel).
  • 3 Haal de scampi’s er weer uit en passeer de saus door een fijne sauszeef. Monteer ze met goede boter en werk af met de witte chocolade.
  • 4 Bak de scampi’s kort aan op een heet vuur in een weinig olie of boter. Kruid ze af met peper en zout en dep ze droog.
  • 5 Schik de scampi’s op voorverwarmde borden en werk af met verse citroenmelisse en een weinig saus.

Scampi met caramel ‘aigre-doux’ is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Volkorentoast met geitenkaas en aardbeiendressing
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane salade met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaas-druivensalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept