Normandische tongfilets

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rol de tongfilets op ( met het vel langs binnen). Snij de champignons in schijfjes besprenkel ze met citroensap. Stoof ze 5 min. in een eetlepel boter en kruid met peper en zout. Neem een brede pan en smeer die ruimschoots in met boter. Schik de tongfilets naast elkaar in de pan. Voeg een fijngesnipperde ui toe. Bevochtig met ½ dl witte wijn en 2 dl water zodat de tongrolletjes ¼ onder staan. Dek de pan af en laat 10 min. zachtjes garen. Daarna de rolletjes omdraaien en nog 5 min. verder laten sudderen.Voor de saus smelt u 4 eetlepels boter in een pan en u roert er de bloem door. Laat even bakken. Leng onder voortdurend roeren aan met de visfond tot een gladde goedgebonden saus. Werk af met room . Voeg dan de garnalen toe, alsook de champignons en laat de saus doorwarmen. Schik op elk bord 3 tongfilets, overgiet met de saus.Lekker met aardappelpuree, stokbrood of spinazietaartje met zalm.Smakelijk!

Normandische tongfilets is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Normandische appeltaart
2 uur-
Bekijk recept
Hammetje op Normandische wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept