Zoek
gebakken champignons gevuld met garnalen
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram garnalen (gepeld en darmkanaal verwijderd)
8 grote open champignons
4 teentjes look (geperst)
4 eetlepels verse selder (gehakt)
3 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
1 kleine wortel gesneden (julienne)
1 stengel selder gesneden (julienne)
1/2 prei gesneden (julienne)
zwarte peper en zout naar smaak
Bereiding
1
verwarm de oven voor op 180 graden.
2
borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
3
verhit de olie op middelhoog vuur in een grote pan.
4
bak de selder, ui, wortel en prei al roerende knapperig.
5
haal de groentjes met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bordje.
6
voeg de champignons toe en bak ze al roerende aan twee kanten ongeveer 1 minuut.
7
leg de champignons in een ovenschaal.
8
smelt de boter in een pan op middelhoog vuur tot het schuim wegtrekt.
9
voeg de garnalen met de look toe en roerbak ze tot ze roze en gaar zijn.1
0
voeg citroensap, peper en zout toe,laat het heet worden.1
1
haal de pan van het vuur.1
2
snijd de garnalen in kleine stukjes en verdeel ze over champignonhoedjes en bak ze 1
3
5 minuten in de oven tot ze heet zijn.1
4
doe de groentjes terug in de pan en breng op smaak peper en zout en verwarm ze.1
5
leg op elk voorverwarmd bord twee champignons en schep er de groentjes bij.
gebakken champignons gevuld met garnalen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept