Zoek
Blinis met avocadomousse en gerookte zalm
4
40 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 g bloem
2 eieren
20 cl melk
25 cl room
20 g gist
enkele eetlepels Solo Vloeibaar
2 avocado’s
sap van 1 limoen
enkele blaadjes koriander
4 sneetjes gerookte zalm
enkele blaadjes platte peterselie, dille of dragon
Bereiding
1
Doe de bloem, eieren, melk, 5 cl room, gist en 5g zout in een grote mengkom en meng alles goed totdat je een homogeen beslag bekomt.
2
Bak de blinis in een hete pan met wat Solo.
3
Maak de avocado’s schoon, snij ze doormidden, haal de pit eruit en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel.
4
Mix het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de limoen, peper en zout, en de blaadjes koriander.
5
Klop de resterende 20cl room tot Ÿ van zijn volume en meng dit met het avocadomengsel tot een mousse.
6
Beleg nu de blinis met een stukje zalm en daarbovenop een schepje avocadomousse. Werk af met enkele verse kruiden.
Blinis met avocadomousse en gerookte zalm is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Mikado Blinis
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse blini’s
25 min-
Bekijk recept
Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm
20 min
Snack
Bekijk recept
(Zoete) Blinis
25 min-
Nagerecht
Bekijk recept