Gerookte zalmfilet met citroenrasp

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de schil van één citroen (zonder wit) in reepjes, schil en knijp de knoflook uit, meng die met het zout en de peper door de olijfolie.
  • 2 Voeg daar één kneep van de gehalveerde citroen aan toe.
  • 3 Bestrijk de zalm met de marinade en leg de vis een middagje koel weg.
  • 4 Stook de rookpan / rookoven op tot ongeveer 80 graden, strooi een beetje houtmot op de bodem, en leg zodra de rook omhoog kringelt de zalm met zijn – ingevette! – vel op het rooster.
  • 5 Sluit het deksel en wacht een kwartier. De gaartijd is afhankelijk van de hitte van de lucht, dus check af en toe of het niet te hard gaat.
  • 6 Serveer de zalm als hij lauw is. Een beetje rauwe binnenkant is trouwens niet erg.

Gerookte zalmfilet met citroenrasp is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept