Koolvisfilet met een knapperig korstje

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 2 Maak eerst de pesto:
  • 3 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof en laat ze afkoelen.
  • 4 Pel de knoflook, spoel de basilicumblaadjes.
  • 5 Doe knoflook, basilicumblaadjes, pijnboompitten en een scheutje olijfolie in een blender en mix grondig.
  • 6 Doe er geleidelijk aan de rest van de olie bij.
  • 7 Meng er de Parmezaan onder en kruid af met pezo.
  • 8 Schil de aardappelen en snij ze in heel dunne schijfjes.
  • 9 Blancheer de aardappelen 2 tot 3 minuten in gezouten water.1
  • 0 Giet af en laat ze schrikken onder koud water, dep ze goed droog.1
  • 1 Kruid de vis met pezo.1
  • 2 Vet een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg er de vis in.1
  • 3 Verdeel de pesto over de vis.1
  • 4 Leg daar bovenop, dakpansgewijs de aardappelschijfjes, verdeel er ook de olijven over.1
  • 5 Besprenkel met olijfolie en zet de schaal 15 minuten in de warme oven.1
  • 6 Zet nog even onder de grill, tot de aardappelen goudbruin zijn.1
  • 7 Kuis het witloof en snij in reepjes.1
  • 8 Serveer de vis met de aardappelen en olijven op warme borden en garneer met het witloof.1
  • 9 Besprenkel met olijfolie.

Koolvisfilet met een knapperig korstje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktschotel met basmatirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tortilla's met tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visschotel met muntcouscous
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viswraps met ijsbergsla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept