2 Kuis het witloof, snij in de lengte doormidden, verwijder de bittere kern en snij in fijne julienne (in de lengte in reepjes), besprenkel met citroensap.
3 Was de appel (niet schillen), haal het klokhuis eruit en snij eveneens in fijne julienne, besprenkel met citroensap.
4 Was de selder en snij eveneens in julienne, de lente-uitjes in fijne ringetjes.
5 Meng alles onder mekaar en voeg de rozijntjes toe.
6 Maak een dressing: meng de zure room met de mosterd en de suiker, kruid af met pezo.
7 Verhit 2 eetlepels solo in een antikleefpan en bak de zalmfilets op een hoog vuur aan, zodat de buitenkant een krokant korstje krijgt maar de binnenkant mooi rosé blijft, breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
8 Nappeer de dressing over de salade.
Zalm met witloof en granni-smithappel is een recept van Solo Open Kitchen