Zalm in roomsaus met witte wijn

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 1/2 liter water aan de kook.
  • 2 Maak een inkruising op de kop van de tomaten en leg ze 10 à 12 seconden in het kokende water.
  • 3 Haal ze uit het water en leg ze in een kom ijskoud water.
  • 4 Pel de tomaten en snij ze in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 5 Pel de sjalotten en snij ze fijn.
  • 6 Doe de witte wijn, de tomaten en de sjalotten in een ruime kookpan zonder deksel en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken, kruiden met pezo.
  • 7 Neem de kookpot van het vuur.
  • 8 Doe de tomatensaus met behulp van een soep- of kleine pollepel door een zeef en meng er op een laag vuur de crème fraîche door.
  • 9 Laat gedurende 4 minuten net onder het kookpunt opwarmen.1
  • 0 Bak intussen de zalmfilets.1
  • 1 Verhit 2 eetlepels solo in een grote braadpan.1
  • 2 Doe de zalmfilets in de pan en bak de filets gedurende 3 minuten aan elke kant mooi bruin, kruiden met pezo.1
  • 3 Leg de zalmfilets op warme borden, nappeer met de saus en bestrooi met gehakt bieslook.1
  • 4 Dien op met gekookte aardappelen of puree en een fris groen slaatje.1
  • 5 TIP: De zalmfilets niet kruiden met zout, maar, juist voor het opdienen bestrooien met fleur de sel.1
  • 6 Bij dit gerecht drink je best dezelfde wijn als deze van de saus.

Zalm in roomsaus met witte wijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept