Zoek
Kabeljauwfilet met mosterdsaus
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 Kabeljauwfilets of haasjes
2,5 dl droge witte wijn
2,5 dl visbouillon
2,5 dl room
2 sjalotjes
graanmosterd
1 eierdooier
citroen, bio
dille
peper&zout uit de molen (pezo)
Bereiding
1
Pel de sjalotten en snipper fijn.
2
Kruid de vis met peper en stoom gaar, +/- 10 minuten.
3
Breng ondertussen de sjalot met de visbouillon en de witte wijn aan de kook.
4
Laat tot 1/4 inkoken en giet de saus dan door een chinois (zeef).
5
Meng 2 à 3 eetlepels mosterd (naar eigen smaak) met 2 dl room.
6
Voeg dit mengsel toe aan de ingekookte saus en laat opkoken.
7
Klop ondertussen de eierdooier (1 grote of 2 kleine) los met de rest van de room.
8
Haal de saus van het vuur en bind de saus met het ei/roommengsel, kruid af met pezo.
9
Leg de vis op warme borden, nappeer met de saus en versier met een schijfje citroen en takjes dille.1
0
Dien op met aardappelpuree en groentjes naar keuze, zoals, gebakken zeekraal, of fijne boontjes, of......
Kabeljauwfilet met mosterdsaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept