Zoek
zalmrillette
6
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr x1 verse roze zalm
200 gr x1 gerookte zalm
80 gr x1 verse geiten kaas
1 x1 grijze sjalot of gewone
3 x1 draaien van pepermolen
2 x1 draaien van pepermolen roze bessen gedroogd
1 x1 theelepel aneth
1 x1 gele of groene citroen
Bereiding
1
pocheer de verse zalm ongeveer 10 minuten. Laat uitlekken en verdeel in ongeveer drie
2
à vier stukken en laat koud worden. Met een mes de gerookte zalm fijn hakken. de sjalot
3
fijn mixen. verkruimel de gepocheerde verse zalm, niet te fijn in een glazen kom en meng
4
de gerookte zalm en de sjalot er onder. Meng met de hand, het is zeer praktisch nadat u de
5
handen goed hebt gereinigd en doe speciale wegwerp handschoenen aan voor de
6
voeding aangepast. plaats in een aangepaste porceleinen of glazen schaal, bedek met
7
plastiek folie en plaats in koelkast ongeveer 2 uren voor te proeven. besmeer vers
8
brood met boter en leg een schijf rillette erop, en een schijfje citroen en een klein
9
takje platte peterselie. smakelijk.
zalmrillette is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker