Zalmspiesjes met kriek

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel het teentje knoflook en rasp het fijn.
  • 2 Spoel de appelsien onder stromend water, dep droog en rasp de schil.
  • 3 Doe alle ingrediënten voor de teriyakimarinade in een steelpan en breng aan de kook.
  • 4 Laat gedurende 5 minuten koken en neem van het vuur, laat afkoelen.
  • 5 Snij de zalm in de lengte in repen van 1 centimeter dik en steek deze op platte spiesjes.
  • 6 Leg de zalm in de marinade en laat minstens 2 uur marineren op een koele plaats, keer regelmatig om.
  • 7 Meng alle ingrediënten voor het wasabisausje goed onder mekaar.
  • 8 Haal de zalm uit de marinade en dep droog.
  • 9 Wrijf het rooster van de bbq in met olie en laat de spiesjes langzaam garen op de bbq.1
  • 0 Bestrijk de spiesjes af en toe met wat marinade, zodat ze niet uitdrogen.1
  • 1 Dien op met de wasabisaus, een frisse salade en rijst of pasta.

Zalmspiesjes met kriek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kriekensorbet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sabayon met Belgische kriek
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jonge patrijsfilets met kriek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kersensorbetijs Met Kriek Belle-Vue
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Zalm met cherrytomaatjes en pesto
8 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse zalm-broodspiesjes
20 min -
Bekijk recept
Gegrilde zalmspiesjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmspiesjes In Tequilla Met Limoenmayonaise
30-60 min -
Bekijk recept