Gemarineerde zalmfilet

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een langwerpige kom. Leg de stukken vis in de marinade en laat deze, afgedekt in de koelkast, minstens 60 minuten marineren.
  • 2 Oversaus/bestrijk de filets regelmatig met de marinade.
  • 3 Haal de filets uit de marinade, dep droog en leg ze op het rooster van de BBQ, laat ze zachtjes garen, liefst niet boven de hoge hitte van de BBQ.
  • 4 Borstel ze af en toe in met wat marinade.
  • 5 Haal ze van het vuur en kruid af met pezo.
  • 6 Lekker met een mayonaise/dille sausje.
  • 7 Tip: zalmfilet mag gerust rosé zijn, dus, enkele minuten bakken aan elke zijde is voldoende.
  • 8 Mayonaise/dillesaus:
  • 9 Vermeng 5 el mayonaise met 2 el zure room, 1 el gehakte dille, 2 kl citroensap, kruid af met pezo.

Gemarineerde zalmfilet is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept