Tagliatelli met scampi

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de scampi lichtjes ontdooien onder koud stromend water, dan pellen ze makkelijker.
  • 2 Laat ze dan volledig ontdooien en verwijder het zwarte darmkanaal.
  • 3 Pel ui en knoflook, snipper de ui en plet de knoflook of pers door een knijper.
  • 4 Kook de tagliatelli beetgaar in ruim kokend gezouten water.
  • 5 Laat 2 eetlepels solo smelten in een zeer warme pan.
  • 6 Fruit hierin de ui glazig en voeg daarna de scampi toe, bak deze 1/2 minuut aan elke kant.
  • 7 Voeg de look toe en laat even meebakken.
  • 8 Blus het geheel met de room, voeg er de tomatenpuree, dille en enkele druppels tabasco aan toe, roer goed door mekaar en laat een 3 tal minuten inkoken, afkruiden met pezo.
  • 9 Dresseer de tagliatelli in diepe warme pastaborden en schep er de scampi met saus bovenop.1
  • 0 Dien op met een stukje vers stokbrood.

Tagliatelli met scampi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Stoverij van varkenswangen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ceviche van zalm en tagliatelli van asperges
Voorgerecht
Bekijk recept
Hindennootjes in jardinière
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Zalm Op Z'n Italiaans
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept