Zalm met appelen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotten en snij in de lengte in
  • 2
  • 2 Schraap de wortelen en snij in schijfjes.
  • 3 Verhit wat olijfolie in een braadpan en laat sjalotten en wortelen 5 minuten stoven.
  • 4 Schil de appelen, snij in 4 en verwijder het klokhuis, snij vervolgens in blokjes.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 6 Neem 4 vellen aluminiumfolie en verdeel er de sjalotten, wortelen en appelblokjes over.
  • 7 Leg daar bovenop de zalmmoten, kruid de moten met pezo en de gehakte bieslook.
  • 8 Vouw de randen van de folie naar boven en giet in ieder pakketje een lepel calvados en een lepel witte wijn.
  • 9 Sluit de folie bovenaan, pers de randen in elkaar.1
  • 0 Zet de pakketjes 15 minuten in de warme oven.1
  • 1 Dien op met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Zalm met appelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept