Zalmmoten met hollandaise-dillesaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de marinade: meng de olijfolie, het citroensap en 1 tl grofgemalen zwarte peper in een grote kom.
  • 2 Leg de zalmmoten 3 à 4 uur in de marinade, draai ze regelmatig om.
  • 3 Maak de hollandaisesaus: breng de azijn en het water aan de kook, kruid met grofgemalen zwarte peper, laat inkoken tot er nog 1 el vocht overblijft.
  • 4 Meng de eierdooiers en het azijnmengsel in een blender, voeg daarna geleidelijk de warme gesmolten boter toe en mix tot een dikke saus.
  • 5 Doe de saus in een steelpannetje en voeg er al roerend met een houten lepel het citroensap en de dille bij, kruiden met peper en zout uit de molen, hou de saus warm.
  • 6 Verhit, terwijl u de saus maakt, een grillpan op het vuur, olie ze in en leg er de zalmmoten op, gril ze aan elke kant 2 à 3 minuten.
  • 7 Leg de zalmmoten op warme borden, napperen met de saus en opdienen met gekookte aardappelen en groene asperges.

Zalmmoten met hollandaise-dillesaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in dillesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenfrittata uit de oven met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde schol met dillesaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlof met roomsaus en gegrilde zalm
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmpakketjes met mie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met mierikswortelboter
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zalm met gemengde sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept