Zalm in zachte citrusmarinade

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en was ze. Neem een kookpot en giet er de melk en de light room in, samen met een snuifje zout en het takje tijm. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar.
  • 2 Pers intussen de sinaasappel, de citroen en de pompelmoes in een diepe schaal en voeg er de koriander, de dragonblaadjes en de sojasaus aan toe. Meng alle ingrediënten goed, leg de zalmmoten in de citrusmarinade en laat een kwartiertje marineren in de koelkast.
  • 3 Giet de aardappelen af, laat ze even drogen en voeg een eetlepel Solo vloeibaar, een eetlepel olijfolie en wat versgemalen peper toe. Pureer met de stamper en houd warm.
  • 4 Neem de zalmmoten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de zalmmoten 3 minuutjes aan elke kant, zodat ze nog licht glazig zijn aan de binnenkant. Neem de pan van het vuur.
  • 5 Zeef de marinade in een pannetje, kruid bij met peper en zout en laat kort inkoken.
  • 6 Schep een portie aardappelpuree op elk bord en leg er een gebakken zalmmoot op. Werk af met enkele blaadjes spinazie en een lepeltje van de ingekookte marinade.

Zalm in zachte citrusmarinade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm in citrusmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde tongscharrolletjes
60 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept