1 Schil de aardappelen en was ze. Neem een kookpot en giet er de melk en de light room in, samen met een snuifje zout en het takje tijm. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar.
2 Pers intussen de sinaasappel, de citroen en de pompelmoes in een diepe schaal en voeg er de koriander, de dragonblaadjes en de sojasaus aan toe. Meng alle ingrediënten goed, leg de zalmmoten in de citrusmarinade en laat een kwartiertje marineren in de koelkast.
3 Giet de aardappelen af, laat ze even drogen en voeg een eetlepel Solo vloeibaar, een eetlepel olijfolie en wat versgemalen peper toe. Pureer met de stamper en houd warm.
4 Neem de zalmmoten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de zalmmoten 3 minuutjes aan elke kant, zodat ze nog licht glazig zijn aan de binnenkant. Neem de pan van het vuur.
5 Zeef de marinade in een pannetje, kruid bij met peper en zout en laat kort inkoken.
6 Schep een portie aardappelpuree op elk bord en leg er een gebakken zalmmoot op. Werk af met enkele blaadjes spinazie en een lepeltje van de ingekookte marinade.