1 Maak een inkruising op de kop van de tomaten en dompel ze 12 tellen in kokend water, leg ze daarna in ijswater.
2 Pel de tomaten en snij ze in grove stukken.
3 Snij de paprika's in 4 en verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij ze daarna in grove stukken.
4 Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de helft van de paprika's zacht.
5 Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en laat even meebakken, daarna blussen met de bouillon.
6 Laat aan de kook komen, neem daarna van het vuur.
7 Hak de basilicumblaadjes grof en voeg ze toe aan de saus, pureer de saus met een staafmixer.
8 Warm de saus opnieuw op en voeg er eventueel een scheutje room aan toe, kruid af met pezo.
9 Bak de andere helft van de paprika's in olijfolie tot ze zacht zijn, afkruiden met pezo.1
0 Kruid de rode poonfilets met pezo en wentel ze door de bloem, klop overtollige bloem af.1
1 Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de filets goudbruin.1
2 Leg de gebakken paprika's op 4 warme borden, leg daar bovenop de rode poonfilets, napperen met de saus, dien op met puree of gekookte aardappelen of gnocci.1
3 Tip: paprika's schillen is beter voor de vertering.