Goudbrasem met gebakken patatjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de citroenen en dep droog.
  • 2 Rasp de schil van 1 citroen (zeste), pers beiden citroenen uit.
  • 3 Schil de aardappelen en spoel ze af onder stromend water, dep droog, snij ze daarna in gelijke plakjes.
  • 4 Verhit 2 el olijfolie en 1 el solo in een pan en bak de aardappelschijfjes krokant en gaar, afkruid met pezo.
  • 5 Meng voor de saus, 2,5 dl olijfolie met het citroensap, de citroenzeste, kappers en fijngehakte peterselie, warm even op zonder te laten koken, afkruid met pezo.
  • 6 Verhit 2 à 3 el solo in een grote pan en bak de vis net gaar.
  • 7 Dresseer aardappelschijfjes op 4 warme borden, leg daar bovenop de visfilets, nappeer de vis met de citroen-peterseliesaus.

Goudbrasem met gebakken patatjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cacaopatatjes
35 min Snack
Bekijk recept
Primeur patatjes gestoomd met mousselinesaus en vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Primeur patatjes gebakken met spekjes, doperwtjes en kip
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Primeur patatjes in een courgette met gehakt
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Colombo van goudbrasem
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Goudbrasem in zoutkorst met citroenvinaigrette
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van goudbrasem en kaki
Voorgerecht
Bekijk recept