1 Maak eerst de passata: Maak een inkeping op de kop van de tomaten en leg ze 12 tellen in kokend water, daarna direct afkoelen in ijswater.
2 Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
3 Verhit 1 el olijfolie in een steelpannetje en fruit het gesnipperde sjalotje en knoflook aan, niet laten bruinen, wordt dan bitter, voeg de tomaten, oregano, tijm en laurier toe, roer goed om en laat minstens 20 minuten sudderen, afkruiden met pezo.
4 Verwijder tijm en laurier, doe de tomatensaus door een heel fijne zeef.
5 Rol het pizzadeeg uit en bestrijk beide bodems met de passata, lepel er ook kleine toefjes pesto over.
6 Snij de zalm in fijne stukjes en verdeel over de pizza's.
7 Snij de camembert in fijne plakjes en leg deze op de pizza's, bestrooi met gehakte dille en besprenkel met olijfolie.
8 Zet de pizza's 15 à 20 minuten in de oven, of zoals aangegeven op de verpakking.
9 TIP: passata maak je best in de zomer, als de tomaten lekker en goedkoop zijn. U vriest de passata gewoon in porties in.