2 Breng in een brede kookpot 1dl droge witte wijn met 1dl water aan de kook. Schik er de kabeljauwhaasjes in. Besprenkel met wat citroen en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de kookpot en laat ongeveer 15 minuten garen op een zacht vuur.
3 Haal de vis uit de kookpot en zet koel weg. Laat ook de kookpot met het kookvocht afkoelen.
4Voorbereiding :
5 Snij stukken bladerdeeg (groter dan de haasjes) en pak de kabeljauwhaasjes hiermee in. Laat de vis aan de bovenkant zichtbaar en sluit de randen van de bladerdeeg goed af.
6 Schik de pakjes op een taartrooster, die u over een schotel plaatst (voor het uitlekken). Strijk het bladerdeeg in met losgeklopt ei. Schuif in een voorverwarmde oven en laat gedurende 20 à 25 min. bakken op 180°C.
7 Bereid intussen de saus: breng het kookvocht terug aan de kook en laat op een hevig vuur tot de helft inkoken. Voeg 1,5 dl room toe en breng weer aan de kook. Bind met wat bloem en voeg op het allerlaatste de garnalen toe.
8 Zet de kabeljauwpakjes op een bord, overgiet met de saus en bestrooi met wat peterselie.
9 Tip: Serveer met stokbrood, tagliatelle of krielaardappeltjes.
Kabeljauwhaasje in bladerdeegjasje met garnalen is een recept van Solo Open Kitchen