St. Jacobsschelpen

5
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 15 glas water, 1 glas droge witte wijn, 1 fijn gesneden ajuin, peper en zout samen voegen en laten koken als het mengsel kookt de schelpen erbij voegen en 5min. laten koken, het kookvocht behouden om de saus later aan te lengen.
  • 2 In een pan Paddestoelen braden met boter de Paddestoelen eruit scheppen na het braden en 4 soeplepels gewone bloem erin roeren (van het vuur) tezamen met de eierdooiers en een beetje kaas daarna terug op het vuur met het (kook)vocht totdat je denkt dat de saus de gewenste dikte heeft laten inkoken.
  • 3 Bij de beetje afgekoelde saus de garnalen doorroeren.
  • 4 In de schelp(en) de vrucht plaatsen en voor de rest opvullen met de saus en overvloedig bestrooien met de rest van de kaas.
  • 5 In een warme oven gratineren.
  • 6 Opdienen in een bedje van grof zout met brood, smakelijk!!!

St. Jacobsschelpen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Visbouillonfondue met venkel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sint-Jacobsschelpen
30-60 min -
Bekijk recept
Gepocheerde St. Jacobsschelpen Met Kerrieroom
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Thaise Jacobsschelpen
20-30 min -
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sardinemousse met paprika's en limoen
35 min
Bekijk recept