Pannenkoeken met zalm en ricotta

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de melk in een kom, doe er de eieren, bloem en zout bij en meng goed met een staafmixer, laat een 15 tal minuten rusten.
  • 2 Smelt een klontje solo in een pannenkoekenpan en bak dunne pannenkoekjes tot het deeg op is.
  • 3 Ontdooi de spinazie, snipper de zalm in reepjes.
  • 4 Warm de spinazie op in een steelpannetje, voeg de zalmreepjes en de ricotta toe, afkruiden met pezo.
  • 5 Leg op iedere pannenkoek 2 el van de vulling en strijk deze over hele pannenkoek uit, rol ze daarna op.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 7 Spoel de courgette, dep droog en snij vervolgens in blokjes.
  • 8 Verhit 1 el solo in een pan en fruit de courgetteblokjes enkele minuten, voeg de tomatenblokjes toe en laat enkele minuten pruttelen.
  • 9 Kruid de saus naar eigen smaak met Provençaalse kruiden en pezo.1
  • 0 Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje saus, leg de opgerolde pannenkoeken in de ovenschaal en giet er de rest van de saus over.1
  • 1 Bestrooi het geheel met gemalen kaas en zet een dertigtal minuten in de warme oven.1
  • 2 Variatie: vervang de zalm door kipblokjes, of zonder vis of vlees.

Pannenkoeken met zalm en ricotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept