1 De oven voorverwarmen op 200 ° C. De aardappelen wassen, drogen en met zout bestrooien. Apart in ingevette aluminiumfolie verpakken.
2 In de oven in ongeveer 1 uur gaar laten worden (gas 3-4; hetelucht 180° C)De ui en de knoflook schoonmaken en fijn snijden. De kruiden wassen, droogdeppen en fijn snijden. De zalm op één plakje na in stukjes snijden. Het plakje voor de garnering in 2 cm brede reepjes snijden. De citroen uitpersen.Het citroensap met de yoghurt en de crème fraîche vermengen. De ui en knoflook, de kruiden en de stukjes zalm erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.De avocado schillen, halveren, de pit eruit halen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De aardappelen uit de folie halen, insnijden en openbreken.
3 De saus over de aardappelen schenken en het geheel garneren met avocadoblokjes, zalmreepjes, scampi's en dille.Eet smakelijk !
Gepofte aardappels met scampi en avocado is een recept van Solo Open Kitchen