Scampi italiano

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi, doe de pellen in een beetje water, voeg er een visbouillonblokje aan toe en breng aan de kook.
  • 2 Kook de tagliatelli ondertussen gaar.
  • 3 Maak een marinade van de olijfolie , spaghettiekruiden ui en tomatenpuree.
  • 4 Doe de gepelde scampi in de marinade. (lekkerder is als je de marinade de dag ervoor maakt en de scampi dan al in laat trekken).
  • 5 Verhit een pan en bak de scampi aan (max 1-2 min aan elke kant) Haal ze uit de saus en hou ze warm. Voeg 250ml visbouillon toe aan de marinade en laat eventjes inkoken.
  • 6 Los de maiezena op in wat water en voeg het al roerend bij om de saus te binden.
  • 7 Voeg de scampi er weer bij en laat nog eventjes meekoken.
  • 8 Giet tagliatelli af, schik op een bord en schenk hierover de scampi met saus.

Scampi italiano is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pipe rigate met gebakken salami en groene ricotta
15 min-
Bekijk recept
Artisjok met opgerolde courgette
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Panzanella met ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frambozen panna cotta met kiwi en kokosmeringue
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept