Zoek
Scampi amuse
12
20 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 scampi's met staart
100 gr tomatenblokjes uit blik
1 sjalot gesnipperd
1 heel klein snufje chilipeper
1/2 vis bouillonblokje
2 el olijfolie
1 scheut witte wijn
1 el peterselie
50 ml kookroom
peper en zout en snuf paprikapoeder
Bereiding
1
Je kunt dit recept ook over 4 porties verdelen en als voorgerecht opdienen.
2
Verhit 1 eetl olijfolie in een pan en bak het sjalotje glazig.
3
Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een klein snufje chilipoeder.
4
Blus af met een scheut witte wijn.
5
Verkruimel het halve visbouillonblokje er bij en roer goed door.
6
Pureer alles met een staafmixer fijn en roer dan de kookroom en peterselie er door en laat 5 minuutjes zachtjes napruttelen.
7
Meng in een kom de scampi’s met 1 eetl olijfolie, paprikapoeder en zout en peper door elkaar.
8
Bak ze daarna aan iedere zijde ongeveer 2 minuutjes.
9
Schep met een lepel beetje van de saus in een amuselepel, serveer met een scampi bestrooi met nog een beetje peterselie. 1
0
Lekker met brood om mee te dippen. 1
1
Kijk voor meer geweldige recepten op http://www.leukerecepten.nl/
Scampi amuse is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Scampi amuse
20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Amuse americain
10 min
Snack
Bekijk recept
Omelet amuse
25 min + 1 uur wachten -
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept