1 Pel de looktenen en snij ze in twee, snij de rode ui in lange fijne slierten. Hak de bladpeterrselie en pijpajuin in grove stukken. Spoel de gepelde scampi's en dep ze droog, bestrooi ze met peper en zout.
2 Doe de olijfolie en de boter in een grote pan met anti-aanbaklaag, en zet op het vuur (hoge stand). Er mag flink wat vetstof in je pan zijn, tot max 0,5cm.
3 Doe er de look en de rode ui in. Eens de look en ui lichtje beginnen te bruin voeg je de scampi's toe. Zie dat ze allen de bodem van de pan raken. Laat 1 à 2 min lichtbruin bakken langs één kant, en voeg dan de bladpeterselie, pijpajuin en chili toe. Draai de scampi's nu één voor één om en laat nog één min doorbakken.
4 Roer nu een paar keer om zodat de ingredienten zich goed vermengen en ook de groene ingredienten lichtgebakken zijn. Haal de pan van het voor, serveer met en een schep van de botersaus die nog in de pan ligt, brood en een gemengd slaatje.
Scampi's op z'n portugees is een recept van Solo Open Kitchen