Scampi's op z'n portugees

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de looktenen en snij ze in twee, snij de rode ui in lange fijne slierten. Hak de bladpeterrselie en pijpajuin in grove stukken. Spoel de gepelde scampi's en dep ze droog, bestrooi ze met peper en zout.
  • 2 Doe de olijfolie en de boter in een grote pan met anti-aanbaklaag, en zet op het vuur (hoge stand). Er mag flink wat vetstof in je pan zijn, tot max 0,5cm.
  • 3 Doe er de look en de rode ui in. Eens de look en ui lichtje beginnen te bruin voeg je de scampi's toe. Zie dat ze allen de bodem van de pan raken. Laat 1 à 2 min lichtbruin bakken langs één kant, en voeg dan de bladpeterselie, pijpajuin en chili toe. Draai de scampi's nu één voor één om en laat nog één min doorbakken.
  • 4 Roer nu een paar keer om zodat de ingredienten zich goed vermengen en ook de groene ingredienten lichtgebakken zijn. Haal de pan van het voor, serveer met en een schep van de botersaus die nog in de pan ligt, brood en een gemengd slaatje.

Scampi's op z'n portugees is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Portugees visschoteltje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blokjes varkensvlees op z'n Portugees
0 min
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept