2 De zalmfilet leggen we met velkant naar onder op plastiek folie, met het zout en suikermengsel bedekken we de filet en we wikkelen deze volledig in plastiekfolie,men kan er ook nog kruiden op leggen zoals bv.dille,citroenschil enz.
3 De zalm laten we 24u in de koelkast rusten onder een gewicht.
4 Dit is voor het vocht te onttrekken van de zalm.
5 De volgende dag halen we zalm uit zijn verpakking,u zal zien dat het vocht uit de zalm is gekomen en de filet is opgesteven,we spoelen hem af onder koud stromend water,totdat het mengsel er volledig af is.
6 We leggen een handsvol houtschilfers een uur te week in een kom met water.
7 Voor de houtschilfers kan men eik,beuk,ceder,druivenrankstokken enz. gebruiken,deze vind men in elk grootwarenhuis.
8 Belangrijk is wel dat men een bbq heeft die men kan dichtleggen en met een t°meter op.
9 De bbq laten opwarmen tot max. 100° en de koutskool bestrooien met de schilfers,we leggen de zalm op het bbq rooster en zetten het deksel op de bbq,20 à 25 min laten roken.