zalm roken

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 We mengen zout en suiker doorelkaar.
  • 2 De zalmfilet leggen we met velkant naar onder op plastiek folie, met het zout en suikermengsel bedekken we de filet en we wikkelen deze volledig in plastiekfolie,men kan er ook nog kruiden op leggen zoals bv.dille,citroenschil enz.
  • 3 De zalm laten we 24u in de koelkast rusten onder een gewicht.
  • 4 Dit is voor het vocht te onttrekken van de zalm.
  • 5 De volgende dag halen we zalm uit zijn verpakking,u zal zien dat het vocht uit de zalm is gekomen en de filet is opgesteven,we spoelen hem af onder koud stromend water,totdat het mengsel er volledig af is.
  • 6 We leggen een handsvol houtschilfers een uur te week in een kom met water.
  • 7 Voor de houtschilfers kan men eik,beuk,ceder,druivenrankstokken enz. gebruiken,deze vind men in elk grootwarenhuis.
  • 8 Belangrijk is wel dat men een bbq heeft die men kan dichtleggen en met een t°meter op.
  • 9 De bbq laten opwarmen tot max. 100° en de koutskool bestrooien met de schilfers,we leggen de zalm op het bbq rooster en zetten het deksel op de bbq,20 à 25 min laten roken.

zalm roken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warmgerookte zalm met gremolata
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept