Zalmquiche met witloof en brie

8
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Witloof grof snijden.Brie in stukjes snijden. Zalm in reepjes verdelen.
  • 2 Verhit de boter en laat de spekblokjes krokant bakken. Haal ze uit de pan en doe het witloof erin. Laat sudderen tot het witloof geslonkenis. Kruid met pezo en nootmuskaat. Laat uitlekken en een beetje afkoelen.
  • 3 Le het deeg in een bakvorm en prik de boden in
  • 4 Verdeel het spek en de zalm (goed drogen) over de bodem en verdeel er het witloof over. Eieren erover gieten en stukjes brie over verdelen.
  • 5 35 à 45 min laten bakken bij 200°C. Als de quiche te bruin dreigt te worden , afdekken met bakpapier.
  • 6 Klop de eieren los met de room en kruiden.

Zalmquiche met witloof en brie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bbq-focaccia
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Zweedse zalmquiche
2 uur-
Bekijk recept
Zalmquiche met dille en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmquiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika-zalmquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept