2 Snijd de chili's in de lengte door, verwijder de zaadjes en snipper fijn.
3 Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal - snijd grote exemplaren doormidden. Klop de eieren en meng met de sojasaus.
4 Meng de vissaus met het citroensap en de suiker. Snijd de lenteui in ringetjes en haal de bladeren van de koriander.
5 Verhit de wok tot zeer heet en giet er enkele lepels arachide-olie in. Wanneer de olie walmt: de ui, look en de chili's kort aanbakken en voeg daarna de spekjes toe.
6 Laat ook de scampi's kort mee opwarmen.
7 Schep er de voorgekookte rijst door en roerbak tot alles warm is.
8 Schuif het rijstmengsel naar de kant zodat de bodem van de wok vrijkomt. Giet het eimengsel in de wok en werk met de wokschep op tot roerei-consistentie.
9 Schep nu geleidelijk het rijstmengsel door het ei en begiet met het vissausmengsel. Goed verwarmen onder voortdurend roerbakken. 1
0 Neem van het vuur, schep de koriander door de rijst en versier met de lenteui.
Gebakken rijst met spekjes, scampi's is een recept van Solo Open Kitchen