Zalmforel met frisse

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de zoete aardappelen en snij in stukken. Je hoeft ze niet te schillen. Kook tot ze niet meer helemaal hard zijn maar toch nog niet helemaal gaar.
  • 2 Hak ondertussen de platte peterselie en de basilicum.
  • 3 Snipper de augurk, de sjalotjes, de kappertjes en de knoflook fijn.
  • 4 Meng de fijngehakte kruiden met de andere gesnipperde ingredienten. Breng op smaak met de mosterd, de wijnazijn en 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper volgens eigen smaak. Zet deze groene kruidensaus in de koelkast tot voor het opdienen opdat deze lekker fris blijft.
  • 5 Wanneer de zoete aardappelen halfgaar zijn, giet ze af en laat even uitdampen. Bak ze daarna in een beetje olijfolie in de pan. Als alternatief kan je ze ook op een bakplaat in de oven leggen en met wat olijfolie besprenkelen en zo op 180 graden nog een kwartiertje laten bakken. Of je kan ze op de BBQ, in aluminiumpapier, bakken.
  • 6 Bestrijk de stukken vis met wat olijfolie en kruid volgens smaak met (citroen)peper. Bak daarna op de BBQ of de grill, te beginnen met de kant met het vel.
  • 7 Dien de vis op met wat van de zoete aardappelen en de frisse, groene kruidensaus.

Zalmforel met frisse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Vispaté parmentier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegarneerde Zalmforel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde zalmforel
35 min of meer -
Bekijk recept
warme terrine van zalmforel en broccoli
0 min
Bekijk recept