1 Was de zoete aardappelen en snij in stukken. Je hoeft ze niet te schillen. Kook tot ze niet meer helemaal hard zijn maar toch nog niet helemaal gaar.
2 Hak ondertussen de platte peterselie en de basilicum.
3 Snipper de augurk, de sjalotjes, de kappertjes en de knoflook fijn.
4 Meng de fijngehakte kruiden met de andere gesnipperde ingredienten. Breng op smaak met de mosterd, de wijnazijn en 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper volgens eigen smaak. Zet deze groene kruidensaus in de koelkast tot voor het opdienen opdat deze lekker fris blijft.
5 Wanneer de zoete aardappelen halfgaar zijn, giet ze af en laat even uitdampen. Bak ze daarna in een beetje olijfolie in de pan. Als alternatief kan je ze ook op een bakplaat in de oven leggen en met wat olijfolie besprenkelen en zo op 180 graden nog een kwartiertje laten bakken. Of je kan ze op de BBQ, in aluminiumpapier, bakken.
6 Bestrijk de stukken vis met wat olijfolie en kruid volgens smaak met (citroen)peper. Bak daarna op de BBQ of de grill, te beginnen met de kant met het vel.
7 Dien de vis op met wat van de zoete aardappelen en de frisse, groene kruidensaus.