Mosselen gestoofd in rode pepers & paprikasaus

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en schaaf ze in lange dunne ‘linten’ of snijd ze in dunne plakken. Haal de basilicumblaadjes van de stelen. Hak de stelen fijn en meng ze met het citroensap, de honing, een snuifje zout, een snuifje peper en de olie. Meng de dressing met de “wortellinten” en laat ze tenminste 10 min. trekken. Roer af en toe om. Doe de mosselen met de groenten en de pastasaus in een diepe pan (verwijder kapotte schelpen en schelpen die wijd openstaan). Breng aan de kook en laat de mosselen met het deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Roer 2 x om. Leg het brood ondertussen in de hete oven en laat het gedurende ca. 5 min. lekker warm en knapperig worden. Schep de mosselen in 2 diepe borden. Verdeel de salade over 2 kleine borden en strooi de blaadjes basilicum erover. Serveer het brood er apart bij.

Mosselen gestoofd in rode pepers & paprikasaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept