Ciabatta met zalm en olijventapenade

4
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de ciabatta 4 minuten op 200 °C in de oven. Leg het brood op een rooster om af te koelen en snijd het daarna schuin in dikke plakken. Laat de oven aanstaan, zodat hij op temperatuur blijft voor de finishing touch.
  • 2 Maak de olijven, de gepelde knoflook en pesto samen fijn met een staafmixer of een hakmolen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in smalle reepjes en voeg hem samen met de Robusto extra vergine olijfolie toe aan het olijvenmengsel. Schep de tapenade nogmaals goed door.
  • 3 Snijd de zalmfilet in gelijke stukken zodat ze op een plak ciabatta passen. Bestrijk de zalm met de olijventapenade. Leg de ciabattaplakken op een rooster en verwarm ze circa 3 minuten in de oven.

Ciabatta met zalm en olijventapenade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Groene olijventapenade met paprika
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met biefstuk en rucola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panzanellasalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept