Pittige schelpen in pittige tomatensaus

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de rode peper (zonder zaadjes) en de peterselie heel fijn. Spoel de mosselen af met koud water. Verwijder eventueel wijd openstaande en kapotte schelpen.
  • 2 Verwarm de vloeibare margarine in een diepe pan en bak de knoflook snel lichtbruin. Voeg de mosselen, rode peper en fijngehakte peterselie toe. Schep om en laat ze met het deksel op de pan koken tot de schelpen open zijn.
  • 3 Voeg dan de stukjes tomaat, de wijn, wat peper en wat zout aan de mosselen toe en laat ze op een vrij laag vuur nog 10 minuten pruttelen. Schep ze af en toe om.

Pittige schelpen in pittige tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept