Gebakken vis

6
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de olie in een diepe braadpan of friteuse tot ca. 170°C. Leg om de temperatuur van de olie te testen een stuk brood in de pan met hete olie; dit moet binnen enkele seconden bruin kleuren.
  • 2 Wentel de vis en garnalen door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf en bak ze in 8 porties, in een paar minuten, goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier, doe in een schaal en houd warm (onafgedekt) in een oven (ca. 100°C) tot alle vis gebakken is.
  • 3 Verdeel de vis over de borden, bestrooi met wat peper en zout en knijp er een beetje citroensap over. Serveer onmiddellijk.

Gebakken vis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept